31-01-2009

Catalano blijft ongeslagen in Moerzeke, winnaar 2e manche vd hengstencompetitie.

Vorig jaar waren Wim Vinckx en Catalano de beste combinatie bij de hengstencompetitie in Moerzeke. Vandaag was Catalano opnieuw de winnaar van de hengstenproef, dit maal met Olivier Van Roosbroeck. Dat kan niet mooier zijn!
Ze waren het snelste in een barrage met 5, waarbij Adorado met Donaat Brondeel 2e werd.
Olivier reed eveneens een foutloze omloop met onze hengst Va-Vite, maar ze kregen 1 fout in de barrage. Over een sterk debuut gesproken. Olivier had nooit eerder met Va-Vite op wedstrijd geweest. Zo werd Va-Vite 4e en doet hij waarschijnlijk een goede zaak voor het klassement van de hengstencompetitie, waar hij voorlopig 2e stond.

Bij de 6-jarige hengsten won Dirk Demeersman met Diabeau. Kurt De Clerck en Erco Van 't Roosakker wonnen de rubriek bij de 5-jarige hengsten.

Onze hengst Cyber kreeg 1 fout in de omloop.
Hetzelfde verdict voor Patrik en Withney in de 1.50m proef te Nantes.
Eén fout op hindernis nummer 3.. Het is al wel goed genoeg om zeker te zijn van deelname aan de Grote Prijs op zondag, waar er slechts 45 combinaties worden toegelaten.
Slechts 1 Belg bij de 18 combinaties in de barrage, Pieter De Vos. Na de rit van Pieter dachten ze dat de buit voor hem binnen was, maar achteraf bleef het sneller en sneller gaan, en moest Pieter tevreden zijn met de 4e plaats.
De barrage van Franke Sloothaak was een pure demonstratie, waarvan iedereen onder de indruk was. Zo was hij meteen op een ogenschijnlijke simpele manier alle concurrentie te snel af.
http://www.hengstencompetitie.be