16-08-2012

België kleurt rood! Rode duivels presteren sterk, hopelijk onze ruiters ook!

Er was een oproep om de dagen dat de Rode Duivels spelen rood te kleuren.
Uiteraard hebben wij daar aan meegedaan, en zijn we in het rood vertrokken naar het pony-tornooi in Lippelo.
Onze kinderen hebben daar trouwens goede wedstrijden gereden.
Met foutloze omlopen van Nathalie De Winter met Lucifer, Obelix, Beauty en Gipsy. Onze zoon Marnick Spits deed het foutloos met Katinka, Kirrewiet en Venus. Met Venus werd hij beloond met een 5e plaats in D midden.
Met dank aan papa Patrik Spits die tijd vond om te komen coachen. Ook bij onze Thibeau heeft dit geholpen, want ook hij deed het prima met Simba, Sherlock, Saartje, Wiske en Spirit. Met Spirit was hij 3e in C licht. Met Saartje en Wiske haalde hij de barrage in B licht. Hij kreeg daar zowel met Wiske als met Saartje telkens een misverstand, met 4 strafpunten in de barrage. In snelheid had hij toch ook de duimen moeten leggen voor de overmacht van Stef en Stan De Plecker. Dat hij in het stijlspringen 1e (Wiske) en 2e (Saartje) werd, was uiteraard wel een opsteker.
De hoogste reeks D midden werd gewonnen door Pieter Van den Bergh (Bengel vd Kapel). De meest stijlvolle rit in de hoogste reeks kwam van Cara Janssens (LRV Itegem).
In de ponyreeksen vinden we de kampioenen van morgen, en het is toch belangrijk dat de basis goed onderbouwd is, en goed begeleid wordt. Voor de zoveelste keer zijn we verbaasd van de demonstratie van het achttal van Rijkevorsel. Gewoon topniveau, van deze ruiters gaan we later vast nog horen.

's Avonds hebben we dan kunnen genieten van een topprestatie van onze nationale voetbalhelden. Ze kregen een moeilijk moment tegen Nederland, maar konden de 1-2 achterstand toch ombuigen naar een 4-2 eindwinst.
We hebben de goede moed te pakken, en laat ons hopen dat onze Belgische topruiters eveneens sterk uit de hoek kunnen komen deze vrijdag in de landenwedstrijd in Dublin. Van ons krijgen ze alle vertrouwen.
Maken deel uit van de Belgische delegatie in Dublin:
Dirk Demeersman, Ludo en Olivier Philippaerts, Pieter Devos, François Mathy.
Resultaten van de wedstrijden in Dublin, via de link.

Voor Frankrijk is Jérome Hurel present. Hij heeft Zafir (ex-Feestveiling 2011, v. Oramé) eveneens meegenomen. Zafir is gisteren al goed gestart, met een 8e plaats in de 1.45m The Failte Stakes.
In Gesves is gisteren Visconti (Va-Vite x Jus de Pomme, ex-Feestveiling 2011) eveneens goed van start gegaan met een foutloze omloop in de eerste kwalificatie van de 5-jarigen.
Ook Jonas Vervoort kon de nul houden met een 5-jarige dochter van Va-Vite; m.n. Valetta (Va-Vite x Thunder vd Zuuthoeve). Een finaleplaats is eveneens nog mogelijk voor Jonas Vervoort met Carabas, voorlopig eveneens foutloos bij de 5-jarigen.
http://www.longinestiming.com/Competition?id=000208070101FFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&sport=EQ&year=2012