01-09-2011

Patrik & Cashmira DH Z winnen openingsrubriek op CSI*** Pezenok..

Dit weekend wordt er in de Grote Prijs van de Global Champions Tour in Rio De Janeiro zomaar eventjes gestreden voor 1.000.000 euro. Even kijken of het aantal nullen klopt, maar het is dus wel degelijk 1 miljoen euro. In dezelfde grootte-orde wordt er een week later het beste beentje voor gezet tijdens de GP Calgary in Spruce Meadows, waar er eveneens een Belgische equipe afgevaardigd is. Ludo Philippaerts en 2 zonen Olivier en Nicola vertegenwoordigen België in Calgary, samen met Niels Bruynseels en Rik Hemeryck. Daar begint het allemaal van 13 tot 16 september. Dit weekend is er ook een Belgisch team present, in het Spaanse Gijon. De resultaten zijn te vinden via de link. Vorig jaar was het belang van de wedstrijd in Gijon voor België heel erg groot. Het was de laatste manche in de promotional league, en door de overwinning verzekerde België zich terug van deelname aan de Top League. Ook dit jaar zal Gijon bepalend zijn voor promotie; vermoedelijk zal dit Zwitserland, Zweden of Italië zijn.

Een Spaanse website, dat lukt nog goed. Maar om op de officiële website van CSI*** Pezinok terug te vinden dat Patrik Spits & Cashmira Dh Z (Cento Lano) de openingsrubriek hebben gewonnen, dat ligt wat moeilijker in die vreemde taal. Dan maar gewoon even in het Nederlands, en niet minder tevreden over deze prestatie:
Cashmira heeft dus wel gewonnen! Weliswaar was het niet de grote pot die tot de verbeelding zou spreken, maar toch. Wie het kleine niet eert,..

We hopen dat dit de trend van het weekend mag worden. Later op de dag komen Uletta en Va-Vite aan de start.

Dichterbij huis wordt er ook gesprongen. Jumping Zandhoven kan al terugblikken op heel wat goede inrichtingen. Dit weekend komen daar opnieuw de nationale en regionale ruiters aan de beurt.
http://deporte.gijon.es/page/10204-el-concurso