22-08-2010

Grote Prijs Vilvoorde op naam van Dirk Demeersman en Baron Cento.

Geluk en ongeluk, dat ligt op een kleine plaats. Dat ondervond Marc Van Dijck vandaag op jumping Vilvoorde. Er waren in Vilvoorde al overwinningen geweest voor o.a. Bert Prouvé, Bert Panneels, Brent D'Haese. Heel het weekend toonde Dirk Demeersman zich al als de man in vorm, hij had al 2 rubrieken op zijn naam geschreven, voor aanvang van de GP. Op vrijdagavond reed hij in de 1.40m proef Joe Clee en Niels Bruynseels achter zich, Patrik en Withney werden dan 5e.
Ook in de Grote Prijs liep het voor Dirk Demeerman allemaal volgens plan in de barrage. Foutloos en snel, met Baron Cento Heldenlaan.
Marc Van Dijck gaf zich als organisator niet zomaar gewonnen in de piste. Samen met Valencia (Quidam De Revel) deed hij een bijzonder goede poging om die tijd zelfs te verbeteren, hij was nog foutloos tot aan die allerlaatste hindernis en toen ging het fout; de afstand kwam niet goed uit, Valencia mispakte zich en Marc kwam ten val.
Een domper voor de concours en de organisatie, want achteraf bleek dat Marc minstens enkele weken out zou zijn met een gebroken sleutelbeen. De timing is bijzonder ongelukkig, met het BK van de seniors in september, en met een mogelijke selectie voor het Belgisch team in de o zo belangrijke wedstrijden die er aan komen.
Een meevaller was wel dat er heel wat kandidaten nog steeds in goede doen verkeren. Pieter Devos en Utopia stonden ook vooraan in de prijsuitreiking van de GP. Patrik haalde de barrage niet.. Zowel met Withney, Cyber als Va-Vite telkens die ene fout, verdorie toch.
Het gevoel zit wel helemaal goed, het vertrouwen is er zeker!
Cyber kreeg een fout op de eerste hindernis van de Grote Prijs, en liep verder foutloos.
Achteraf een ruiterwissel. Cyber mocht het opnieuw doen met ons neefje Jeroen De Winter, en hij bleef het foutloos doen, tot in de barrage toe.
Jeroen had van zijn papa Erik en nonkel Patrik Spits de nodige instructies gekregen om nietté snel te gaan in de barrage, met het oog op het Belgisch kampioenschap van de scholieren volgende week.
Toen hij binnenkwam voor die barrage, en de aanmoedigingen zo intens waren om wel voor die tijd te gaan (door vake Jos, wie anders), was het meteen duidelijk dat Jeroen zich niet zot laat maken.
Een vlotte, mooie nulronde. Ze zijn klaar voor volgende week in Nieuwpoort!
Jeroen en Cyber werden 5e in de showproef. De overwinning en de 2e plaats waren weggelegd voor Gilles Thomas, neefje van Marc Van Dijck.

En zo zit de eerste editie van Jumping Vilvoorde er op. Een meer dan geslaagde organisatie, zeker en vast.

We maken ons op voor het Belgisch kampioenschap voor de pony's en de scholieren. Tegelijkertijd strijden de amazones in Nieuwpoort voor hun Belgische titel. Dit weekend was er ook al een kampioenschap voor de amazones gereden, dat van de regionale groepering HROV. Goed nieuws voor onze stal, Caroline De Laet haalde het podium met Elixir! De zesjarige dochter van Cento Lano stond op een 3e plaats.
In CSI*** Hachenburg (zie link) stond de meest bekende nakomeling van Cento Lano op een 3e plaats in de 1.45m rubriek. Maurice Van Roosbroeck en Dylano zijn ook klaar voor hun trip naar Calgary, goed zo! Niels Bruynseels toonde op vrijdag in de 1.40m proef in Vilvoorde de bijzonder goede vorm van Carpallo, een volgende teamgenoot in Calgary. In Royan viel er 1 balk en 4 strafpunten te noteren voor Rik Hemeryck en Qarco de Kerambars, waarbij dit weekend de generale repities voor alle 4 de paarden van de landenwedstrijd in Calgary hoopvol blijven.

Na de prestaties in Vilvoorde zijn we zeker. Patrik gaat naar Calgary met Withney en Va-Vite. Als het organisatorisch haalbaar is met vluchten, is het waarschijnlijk dat ook Cyber nog mee gaat. Hij zou dan mee moeten vertrekken op 2 september. Tot dan staan we hem graag af aan onze Jeroen!
http://www.csi-hachenburg.de/ergebnisse-01.php