27-09-2009

Bedankt, Va-Vite, verdienstelijk 7e op het WK 7-jarige paarden.

Tevreden, ook al had er misschien meer in gezeten.. Va-Vite haalde de barrage van de finale van de 7-jarige paarden. Als je dan Patrik kent, dan weet je gewoon dat hij niet braaf een nul-rondje gaat opzoeken. Hij ging er voor, maar kreeg vrij snel in die barrage 2 fouten aan zijn broek. Dat is geprobeerd, maar Va-Vite toonde zich heel erg goed.
Van Cadjanine Z mogen we ook best tevreden zijn. Ze heeft relatief weinig ervaring, en kreeg 2 springfouten op eerder makkelijke hindernissen in de basisomloop. Ook op die allerlaatste hindernis, zoals o.a. Catherine Van Roosbroeck (Castelo Branco) en Donaat Brondeel (Adorado) overkwam. Zo waren er maar 2 Belgen in de barrage. Knap werk van Judy-Ann Melchior die met As Cold as Ice de bronzen medaille op eigen bodem hield.
Met Etoile van het Oudsbos haalden we de finale niet, maar hij was toch maar mooi 8e in de troosting van de 5-jarige paarden.
Tenslotte mogen we voor onze stal ook niet de prestaties van Ultra Boy vergeten te vermelden. Ultra Boy werd eind vorig jaar verkocht, en sprong de Sires of the World met Nina Fagerstrom. Hij haalde de barrage, en in deze barrage zag het er allemaal heel erg goed uit. Tot aan één van de laatste hindernissen. Hij was nog steeds foutloos en snel, maar hij sprong te hoog, en ging iets door zijn knieën bij de landing. Ultra Boy bleef overeind, maar Nina werd wel uit het zadel gecatapulteerd.. Uitgesloten, spijtig, maar deze combinatie is echt veelbelovend.
De proef van de "Sires" werd gewonnen door Levisto en Judy-Ann Melchior. Verder zorgde Walter Lelie nog voor Belgisch succes met de bronzen medaille te halen bij de 5-jarigen (Zig Zag) en bij de 6-jarigen, een fokprodukt van Joris De Brabander; Derly Chin de Muze.

Er kunnen er maar drie op het podium staan. Het is ons vandaag niet gelukt, maar we blijven gewoon trainen naar volgend jaar toe. Het was een geslaagde organisatie, en het was gewoon super fijn om met toffe paarden daar te kunnen meedoen.
Ook de fokkers van Va-Vite waren in Zangersheide aanwezig. Wil en Barbara Kregting - De Jonghe, hadden ook maar wat graag één van de cheques voor de fokkers in handen genomen bij een podiumplaats. We vroegen dan ook achteraf of ze niet te teleurgesteld waren.. Dan was het zo fijn te horen dat ze ook na de barrage nog tot bij Va-Vite zijn gewandeld om hem een klopje in de hals te geven als dank voor zijn prestatie. En aan zijn hoog aaibaarheidsgehalte was nog niets veranderd, aldus Barbara.. Het is inderdaad een super brave hengst in de omgang, en dat is toch ook heel wat.
http://events.horses.nl/2009/lanaken/results/results.htm