02-07-2008

Team Spirit; Patrik en Pieter De Vos maken samen een paard zadelmak.

Gisterenavond waren we op bezoek bij de familie De Vos. Martine en Stefan Devos zijn de ouders van Wouter en Pieter Devos. Wouter zal volgend weekend deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap jumping voor youngriders in Pottes, en hij blijft er vrij rustig in. Hij is ook niet aan zijn proefstuk toe, en heeft al wel een titel op zak.
Pieter Devos is met zijn 22 jaar de oudste. Hem moeten we niet direct meer voorstellen.
Hij presteert ongelooflijk sterk met de Gotspé-dochter Tekila D. In Lummen zat Pieter ook al in het team, samen met Patrik.
Ook in Hickstead zullen ze samen in het team zitten. Automatisch kwam dat gisteren ook al wel ter sprake. We hebben 2 paarden in mede-eigendom met de familie Devos, en gingen graag eens kijken naar Boy Carthago en Larenza. En natuurlijk gingen we ook een kijkje nemen bij de jonge paarden in de wei.
Kijken welk jong talent zij nog hebben om naar uit te kijken. Dat viel zeker en vast best mee.
Er stond ook een 3-jarige merrie van Clinton. Er had nog nooit iemand opgezeten. "Wel, we hebben toch tijd, ik hou ze vast", zei Patrik tegen Pieter.
Pieter keek ne keer of Patrik het wel meende. Hij kreeg dan een been, ging er half over hangen, en voor hij het goed wist zat Pieter er op. Patrik had ze vast met een halster.
Geen enkel probleem, hij zou zijn teammaat niet in de steek laten. Pieter geloofde Patrik op zijn woord, en zo heeft de Clinton-dochter gisteren al een eerste ervaring achter de rug. We stonden er toch van te kijken.
Die Pieter is niet enkel een topruiter, maar hij heeft ook lef genoeg om met jonge paarden te werken.
Hij zal het zeker en vast nog ver brengen. We hopen het zeker graag mee voor hem. En wie weet wordt later deze Clinton-merrie een waardige opvolgster van Tekila?
Dat zijn zorgen voor later. Wij hebben Withney, en Pieter heeft Tekila. En wat heb je meer nodig om zorgeloos richting een moeilijke wedstrijd te trekken?
Afspraak op 24 juli in Hickstead!
Tot dan gaan we de jonge paarden even laten rusten, en geen onnodige risico's nemen. Op voorhand staan er nog enkele mooie wedstrijden op de agenda. We vertrekken dit weekend naar CSI*** Wisbecq.
http://www.wisbecq.eu