11-05-2010

Geloven in genezing.. Geloven in het algemeen.

Soms lijkt er geen einde te komen aan het ongeluk van sommige mensen. Paarden worden ziek, maar wat als je zelf ziek wordt..
Vorig jaar won Red Star nog de Grote Prijs van Royan. Hij liet revelatie Topinambour met Penelope Leprovost nog achter zich.
Kort daarna geraakte hij geblesseerd, en de comeback van Red Star, dat zou voor dit jaar moeten zijn, daar geloven we toch in. We geven dus niet op! En de we, dat zijn vooral ook de eigenaars Patrick en Andrea.
Ze zijn veel meer geworden dan eigenaars, vrienden dat is een beter woord.
Als wij het even moeilijk hadden, stonden zij ook meteen klaar, en hebben op die manier gezorgd dat Cyber van Vrijhern ook bij ons kon blijven.
Red Star in de kliniek, maar Patrick is zelf ook niet gespaard gebleven van bezoeken aan het ziekenhuis.
Een zeldzame spierziekte, die hopelijk snel kan gestabiliseerd worden.
Uit respect voor Patrick, gaan we zeker niet in detail gaan of hier verder over uitwijden.
We kunnen alleen ons respect tonen, en hopen dat er ook veel lichtpuntjes mogen zijn. Dat Cyber bvb zijn best al mag doen in Linz..
Volgende maand combineren we het ontwormen van de jonge paarden in de Foulayronnes, met een bezoek samen met Patrick Brys aan Lourdes.
Of mirakels bestaan, daar durven we ons niet over uitspreken. Maar niets doen, dat is altijd fout!
We blijven mee geloven in genezing, mee geloven op beterschap.

In deze context kregen we vanochtend ook telefoon van Eric Van Meer, fokker van de VM- paarden, woonachtig in Duffel.
Hij was vorige week betrokken bij een auto-ongeval, aangereden door een auto die de bocht niet meer kon halen. Tegen hoge snelheid dus, terwijl hij zelf heel rustig reed. Het is een mirakel dat hij het er levend van af heeft gebracht, en is al terug thuis.
In het leven moet je geluk hebben, dat is zeker!

We kijken vanaf nu vooruit, naar Linz. We hopen dat onze Belgische ruiters er klaar voor zijn. De landenwedstrijd wordt gereden op vrijdag 14 mei.